AIK har kontroll inför andra benet.

En 1-0 seger i Dublin förra veckan har gett AIK kontrollen över denna Europa League-kval match. Paret träffas i Solna på torsdagen för det andra benet, och de svenska ligamöjligheterna ser bra ut för att gå vidare till andra omgången. Det är en lång väg att gå till gruppfasen, men det ser ut som att Shamrock Rovers inte ens kommer komma nära, eftersom förra veckans förlust lämnade dem på gränsen till eliminering.

Den irländska klubben har inte dom bästa siffrorna i europa på sistone, då de har spelat bara 11 europeiska matcher sedan de nådde gruppfasen av denna tävling tillbaka i 2011. Den imponerande körningen föreslog att de kunde gå ännu längre och göra framsteg, men istället har Rovers hamnat bakom Cork och Dundalk, de sista irländska lagen att nå gruppfasen av denna tävling.

speltips banner

AIK är starka i ligan också

Samtidigt ser saker och ting bra ut för AIK efter deras seger förra veckan. De utvecklas inte bara i Europa, men de är ute för att vinna ligan för första gången på nio år. De är inställda på att ta över från Malmö efter en imponerande start på säsongen, och de kan kombinera det med en bra körning i Europa. Med en seger under sitt bälte och en obesegrad ligasäsong bakom dem inför denna match i Solna är det svårt att se hur Rovers kan vända saker och ting. Med tanke på deras siffror hittills – en bortavinst på åtta försök i denna tävling – är vi inte övertygade om besökarna.

Vi rekar ett betting tips på AIK 2-0, och ett speltips på att AIK vinner mot noll.