Real satsar på tredje raka CL-trofén

Real Madrid kanske inte spelade vid sitt bästa mot Bayern München förra onsdagskvällen, men La Liga-jättarna stärkte fortfarande sin ställning för det oöverträffade – tre Champions League-titlar i rad.

Trots att Keylor Navas misstag såg dem gå ned 1-0 i första halvlek, kämpade Zinedine Zidanes män tillbaka för att plocka en 2-1 seger på Allianz Arena och nu vill de undvika samma slags jämna match som de spelade mot Juventus i kvartfinalen.

För detta vilade Zidane en hel del förstaspelare hemma mot Leganes i helgen, och de två mest anmärkningsvärda frånvarande var Cristiano Ronaldo och Sergio Ramos. De två kommer tillbaka i startlinjen denna tisdag, men då Bayern München också vilade majoriteten av deras första elva, det är ingen verklig fördel för något lag.

Det finns gott om hopp för Bayern

Bayern München kommer att vara lite mer optimistiska än vad man förväntar sig inför den här uppgiften. Real Madrid har vunnit bara en av sina sista fyra hemmamatcher, och de har faktiskt förlorat fyra av sina sista 14 matcher på Bernabeu. Det här kanske inte låter som en enorm mängd, men med tanke på att två av dem kom mot Villarreal och Leganes, visar det sig att de inte är ostoppbara hemma.

Bayern München har under tiden vunnit sju av sina nio sista matcher och har redan säkrat Bundesliga-trofén. De har också vunnit åtta av sina 11 Champions League-matcher denna säsong, så ett underskott på 2-1 är inte omöjligt att vända.

Den tyska jättarnas bortaform är inte heller dålig. De har vunnit 13 av deras senaste 14 bortamatcher, och har gjort enorma 44 mål i processen, och förlorade bara mot RB Leipzig tillbaka i mars.

Det ser bra ut när man tittar på formen, men den verkliga förtroendehöjningen för Jupp Heynckes lag kommer från Real Madrids sista hemmamatch i Champions League. De var riktigt dåliga mot Juventus, och Keylor Navas upprepade misstag i de stora spelen kommer att öka besökarnas attack ännu mer. Vi tycker att Bayern är massivt undervärderade här, och vi rekar ett betting tips på en bortavinst.

Vi rekar också ett speltips på Bayern 2-1, och ett speltips på Bayern & Båda Lagen.