Nu gäller det.

Det finns bara fyra lag kvar i VM 2018, och till allas överraskning är två av dem Kroatien och England. Detta kommer att bli den första VM-semifinalen detta årtusende för båda dessa nationer, och Kroatiens enda enastående semifinal var tillbaka i deras första VM 1998, och England har inte varit så här djupt i ett VM sedan 1990.

Trycket på dessa uppsättningar spelare är likaledes överväldigande, men de två kvartsfinalerna som tog dessa lag hit kunde inte ha varit mer annorlunda. Kroatien var engagerade i en 120 minuters strid med värdnationen Ryssland, och ofta hittade de sig efter mot de överraskande bra värdarna och klarade sig genom en panikinducerande straffläggning.

speltips banner

Lagen lär vara på olika energinivåer här

England, å andra sidan, promenerade till en ganska bekväm 2-0 seger över Sverige bara några timmar före Kroatiens episka slag. Båda lagen förtjänar verkligen att vara i denna position, men endast ett lag kan gå vidare till finalen på söndag.

Skillnaden i dessa två lagens kvartsfinaler kan faktiskt spela en viktig roll i semifinalen. Kroatien har lagt straffar i båda sina knockoutmatcher hittills, och i slutet av spelet i lördags märktes det. Sime Vrsaljko blev tvingad att gå av skadad, och målvakten Danijel Subasic blev vårdad i slutet av matchen, medan i andra änden av planen såg Mario Mandzukic riktigt trött ut.

Dessa 120 minuters maraton och effekterna av straffläggningar är både fysiska och mentala, så i jämförelse hade England en ganska lätt kväll i Ryssland. De höll i bollen under långa perioder mot Sverige och var sällan hotade i defensiven, och målet från Harry Maguire i första halvlek tog bort mycket av den mentala spänningen.

Vi rekar ett betting tips på England 2-1, och ett speltips på att Harry Kane nätar när som helst.