Real föll mot Sevilla.

Real Madrid spelade sina sjätte ligaförlust för säsongen mot Sevilla i mitten av veckan, även om det var en kraftigt roterad trupp. Medan ett möte i Kiev med Liverpool nu är prioriterat, vill de inte gå in i det spelet i dålig form och de kommer att vilja komma tillbaka till vinnande sätt här mot Celta.

Los Blancos kommer att ha halvt öga på att försöka klara sig över Atleti och klara 2:a plats, men det är inte en viktig prioritering för dem. De måste åtminstone matcha sina stadsrivalers resultat i helgen för att ha en chans att göra det, men det är i stor utsträckning accepterat att Champions League finalen nu kommer att avgöra huruvida den här säsongen anses vara en framgång eller inte.

Celta är inget större hot just nu

När det gäller Celta Vigo kan de inte längre kvalificera sig för Europa och är avsedda för en något nedslående plats i mitten av tabellen. De har visat stunder av kvalitet denna säsong och har orsakat problem för Real Madrid de senaste åren, men de flesta av deras bra resultat mot dem kom i Galicien.

Det är svårt att se dem chockera här. Celta är i dålig form med bara 1 seger på 9 matcher på väg in i detta. De misslyckades med att ta ned de redan nedflyttade lokala rivalerna Depor hemma i helgen och har förlorat 61% av sina bortamatcher under den här säsongen. Det är faktiskt bara 1 poäng från deras sista 7 på vägen i La Liga så de kommer att få det svårt att ta ett resultat här.

Real Madrid bör namnge sin starkaste tillgängliga trupp, då deras spelare vilade i veckan. Medan Cristiano Ronaldo sannolikt inte riskeras, kommer de fortfarande ha väsentligen sitt starkaste mittfält och det borde se dem ta kontroll över den här matchen från start. Medan de har haft en besvikande ligasäsong överlag, har de i stort sett matchat Barcelona sedan årsskiftet och hade bara förlorat en gång på 17 matcher i La Liga före resan till Sevilla.

Vi rekar ett betting tips på Real 3-1, och ett speltips på Real & Båda Lagen.

Vi rekar också att Gareth Bale nätar när som helst, han har trots allt gjort 13 mål från 18 ligastarter den här säsongen.