Liverpool är livsfarliga hemma

Förra gången förlorade de med 1-0 mot Chelsea för att följa på från deras förlust i Rom, men hemma har de inte förlorat ett Premier League-spel sedan förra april, och har vunnit 11 av deras 18 matcher på Anfield den här säsongen. De har gjort enorma 41 mål i dessa 18 matcher, så det ser mycket bra ut för en topp fyra finish.

Brighton har lite mindre att spela för i det här sista spelet, men det är inte på något sätt något de kommer ge upp. Seagulls har säkrat sin position i toppdivisionen efter sin uppflyttning förra säsongen och ligger för närvarande på 40 poäng från 37 matcher. En seger kan skicka dem så högt som 10:a i tabellen också, medan förlust kan sätta dem så låga som 16:e. Skillnaden i prispengar mellan dessa två positioner är signifikant, så Chris Hughton vill ha ett resultat om det är möjligt.

Brighton börjar komma igång i målformen

Precis som Liverpools Champions League hopp, är det mycket lättare sagt än gjort. Brighton har vunnit bara ett av sina sista åtta Premier League-spel och har förlorat hälften av dem. Borta från hemmet är det ännu värre, med sin sista seger hela vägen tillbaka i november mot Swansea, och åtta förluster från sina 12 matcher sedan dess.

Allt är inte dystert på sydkusten dock, för de har äntligen börjat göra mål på vägen. Brighton har hittat nätet i fyra av sina sista sex ligamatcher, och med tanke på att Jurgen Klopp förväntas vila några spelare kommer de att ha chansen att hitta nätet här.

Vi rekar ett betting tips på Liverpool 3-1, och ett speltips på Liverpool & Båda Lagen.