Derby chockerade sist

Fulham var starka favoriter för att avancera från den här fixturen, men en 1-0 Derby-vinst i 1:a benet på Pride Park sätter upp saker mycket snyggt för var som kan bli en spänd kväll i västra London. Cameron Jeromes mål gav Rams den viktiga fördelen, och det skulle inte vara en stor överraskning att se detta spel ta ett liknande mönster som den första matchen, speciellt efter pausen.

Fulham hade 74% av bollinnehavet i det spelet och 13 försök jämfört med Derbys 3. Men Rams gjorde mål med sitt enda skott på mål och de visade tecken på förbättring efter pausen. De kommer sannolikt att anta en liknande kontrings-strategi här igen när de försöker ta sig till Wembley.

Det är tufft att säga vem som ska gå vidare från den här fixturen nu, men vi känner att Fulham har överkanten och bör åtminstone ta det här till övertid genom att vinna inom 90 minuter. De kommer att vara hungriga för att bevisa en poäng efter missade möjligheter i play-offsen förra säsongen, och överlag har de definitivt lite mer kvalitet än Derby.

Fulham är ett bättre lag just nu

Fulhams senaste 14 hemmamatcher i Championship har producerat 12 segrar och 2 oavgjorda, så de måste ta självförtroende från det. De har nätat två eller flera gånger i 10 av deras senaste 12 hemma och har gjort mål i alla deras hemmaligamatcher de har spelat sedan oktober – så det är rättvist att säga att det finns gott om liv kvar i Fulham.

Derby hittade form sent för att nå play-offs med en 4-1 seger över Barnsley på sista dagen – och förseglade därmed sjätte platsen. Men deras övergripande bortaform är inte bra. De har vunnit bara en av sina sista nio på vägen och det var en något oövertygande vinst mot Preston. De slutade säsongen med bara 1 poäng från sina sista 3 bortamatcher, med förluster mot Wolves och Burton som hotade att slå ut dem ur topp 6 racet.

Vi rekar ett beting tips på en Fulham vinst, och ett speltips på Fulham 2-1.