Otrolig comeback från Newcastle

Newcastle, som förväntat, har haft en berg och dalbana av en säsong sedan den blev uppflyttade tillbaka till Premier League i slutet av den senaste säsongen. Fansen har haft frustration på överföringsmarknaden, med spekulation om huruvida Rafa Benitez skulle stanna, och många tecken på försäljningen av klubben.

Det verkar äntligen som att Mike Ashley skulle kunna vara på väg ut ur klubben, och det skulle glädja fansen lika mycket som deras överhängande bekräftelse på att de skulle undvika nedläggning.

Detta undvikande av nedflyttning har till stor del byggts upp under den senaste månaden eller två. De plockade upp en oväntad och mycket imponerande seger mot Leicester i helgen för att göra det tre segrar i rad, och det faktum att de har förlorat bara en av deras sista åtta Premier League-matcher är ett testamente för hur mycket de har förbättrats.

Det syns också i tabellen, med The Magpies nu på 10:e plats i Premier League och bara tre poäng bakom Everton. Den magiska 40-poängsmarkören är bara två poäng bort, och deras tio poängs kudde över botten tre ser bekvämare ut med varje dag som passerar.

Arsenal är i god form, men inte på bortaplan

Arsenals säsong har inte heller varit helt enkel. Gunners hade sin värsta period på flera år i början av 2018, och det är de dåliga resultaten som har tagit dem ur spåret för Premier League topp fyra för andra säsongen i rad. Lägg till det till deras League Cup Final-förlust och deras pinsamma FA Cup utslagning i 3:e omgången, och det är lätt att se varför Wenger Out-rörelsen vart så stor.

Lyckligtvis för fransmannen har saker ändrats betydligt sedan dess. De blev lite skrämda i Ryssland på torsdagskvällen, eftersom CSKA nästan kom ifatt sitt underskott från första benet, men en snabb dubbel såg till att de fick en 6-3 aggregerad seger för att hålla sina hopp om en Europa League-trofé vid liv.

Det gör det sju matcher obesegrade i alla tävlingar, men hemifrån i Premier League är det en annan historia. De är utan vinst i fem Premier League bortamatcher, och har förlorat sina sista fyra. I själva verket har de bara vunnit tre bortamatcher på hela säsongen i ligan, och står nu inför ett Newcastle som är obesegrade i sju på St James’ Park.

Vi rekar därför ett betting tips på Newcastle Dubbelchans, och ett speltips på Newcastle & Under 3.5 mål.