Aston Villa är igång.

Det är en stark fördel för Aston Villa i denna fixtur, efter att Mile Jedinak förseglade en avgörande 1-0 seger för Birmingham-klubben i 1:a benet vid Riverside. Boro hade stunder av tryck men kunde inte bryta ner ett mycket disciplinerat Villa som motverkade hotet från Adama Traore.

En oavgjord skulle skicka Villa till Wembley, men de kommer det inte att tänka så. Innan fixturen startade var åsikterna att det var två ganska jämnt matchade lag och det finns viss sanning i det, men Villa ser ut att ha överkanten när det gäller kreativitet. Jack Grealish satte in en till utmärkt prestation medan Boro såg mestadels ut på idéer i offensiven.

Steve Bruce fick sin taktik och lagval rätt och pressen är verkligen på Tony Pulis för att hitta ett sätt att motverka det och bryta detta Villa-försvar, annars kommer det att bli en till säsong i Championship for Boro. En avkastning på bara 2 segrar från sina sista 9 ligamatcher låter inte exakt bra för dem.

Det regnar inte direkt mål för Boro

Boro har bara vunnit en enda match sedan oktober med en marginal på mer än ett mål, så de måste verkligen använda alla sina redskap här om de ska ha en chans att gå vidare till Wembley. Deras siffror på Villa Park de senaste åren är ganska bra, men det här är ett helt annat typ av spel.

Villa har levererat i några stora hemmaspel under de senaste månaderna. De hamrade mästarna Wolves 4-1 i ett viktigt lokalt derby och slog också 2:a placerade Cardiff i april. Dessa resultat tyder på att de kan hantera trycket i stora matcher mot de starkare lagen.

Vi rekar ett betting tips på att Villa vinner, och ett speltips på att dom gör det med 1-0.