Tungsviktsmatch direkt.

VM har knappt varit igång i 24 timmar när vi får vårt första tungviktsmöte i turneringen, med Euro 2016-vinnarna Portugal som står inför sina gamla iberiska rivaler Spanien – som båda kämpar för topp platsen i Grupp B.

Dessa två lag är stora favoriter att gå vidare från Grupp B, och deras matcher mot Marocko och Iran ses som bekväma segrar för båda lagen, så detta lär faktiskt vara det viktigaste spelet i gruppen. Det lag som vinner detta kommer sannolikt att vara vid toppen av gruppen efter tre matcher, så det kan bli en intensiv kamp.

Portugal försvarade sin väg till sin Euro 2016-krona, men två år senare och de har faktiskt väldigt få särskilt lovande försvarare i truppen. Deras centerback-partnerskap är beroende av den 35-årige Pepe, och han kommer att samarbeta med antingen 36-årige Bruno Alves eller 34-årige Jose Fonte. Detta kan visa sig vara ett problem när man möter ett lag av den intensitet som Spanien har.

speltips banner

Portugal har misslyckats med att slå betydligt sämre lag

Förra gången slog Portugal bekvämt Algeriet med 3-0, följt från en mållös oavgjord mot Belgien i början av juni. De dominerade VM kvalen, men de har bara vunnit tre av sina sju vänskapsmatcher sedan dess, och har misslyckats med att slå USA, Nederländerna, Tunisien och Belgien.

Spanien dominerades också kvalen, och tappade bara två poäng på tio matcher och hamnade fem poäng före de andra tungviktarna – Italien. De gjorde 36 mål i dessa tio matcher och släppte bara in tre mål i andra änden. Sedan dess har de vunnit tre och spelat tre oavgjorda, vilket lämnar dem obesegrade sedan deras avslut i Euro 2016 för nästan två år sedan.

Emellertid har det funnits oro i Spanien, då Julen Lopetegui har blivit avskedad, då den spanska mannen tog den oväntade nyheten att han skulle bli den nya Real Madrid-chefen relativt dåligt, och avslutade omedelbart sin tjänstgöring vid Spaniens landslag. Spaniens sportdirektör Fernando Hierro kommer att ta rodret för turneringen, så spelarna borde åtminstone ha tidigare erfarenhet av mannen som numera har ansvaret.