West Ham har stabiliserats

West Ham var på gränsen till kollaps för drygt en månad sedan, då de gick in i den internationella pausen från en 3-0 förödmjukelse hemma mot Burnley. Deras fruktansvärda uppvisning gav upphov till protester bland fansen, med flera plan-invasioner, och flera uppmaningar att styrelsen måste ändra om i laget.

Den internationella pausen följde, och när Hammers nästa match väl kom var det spänning i luften. Lyckligtvis för dem spelade spelarna riktigt bra och hamrade på Southampton med 3-0 för att undanröja några bekymmer kring London Stadium. De följde det med en 1-1 oavgjord på Stamford Bridge i helgen och befinner sig nu i en mycket mer bekväm situation.

West Ham ligger nu 14:e i Premier League, sex poäng över nedflyttningszonen och på bättre humör än vanligt. De kommer också att vara säkra på att få några fler poäng idag också.

Stoke har stora problem

Det beror på att Stoke har varit helt fruktansvärda på sistone. Förändringen i ledningen har inte gjort någonting för att vända Potters framgångar, och deras 2-1-förlust hemma mot Spurs förra helgen förlänger deras vinstlösa period till nio matcher i Premier League.

De sista fyra av dessa har varit förluster, och samtidigt som de har haft några tuffa matcher har de aldrig visat mycket av en stridsanda. Detta innebär föga överraskande att de är ett av de tre lägsta lagen och ligger fyra poäng från säkerhet på 19:e positionen.

Borta från hemmet har det varit ännu värre för The Potters. De har inte vunnit på bortaplan i Premier League sedan oktober, och den 1-0-segern mot Watford är deras enda bortavinst för säsongen. De har förlorat sju av de 11 ligaspelen sedan dess och står nu inför ett West Ham, trots alla sina tabbar, faktiskt bara har förlorat en av sina sex senaste hemmaligamatcher.