Marseille är tillbaka på den stora scenen.

Det har varit ett tufft par år att vara en Marseille-fan. Den kämpande klubben sjönk till deras lägsta position i Ligue 1 sedan millennieskiftet för bara två år sedan då de slutade 13:e i tabellen och medan de återupplivade sig för att avsluta femma förra säsongen var det fortfarande inte tillräckligt för en av de största klubbarna i Frankrike.

Den här säsongen har de kommit tillbaka, och de slog sig in en topp fyra plats för länge sedan och de har fortfarande en chans att plocka andraplatser som de går inför den sista matchen för säsongen nästa helg. De är bara tre poäng bakom 2:a placerade Monaco och 17 poäng före Rennes på femte.

Innan det potentiellt avgörande sista säsongsspelet har de Europa League-finalen att ta i tu med. De har inte tagit sig till en stor europeisk final sedan UEFA Cupen 2003/04, och sist de vann Champions League var hela vägen tillbaka till 1993. De förtjänar helt sin plats i den här finalen och har slagit Salzburg, RB Leipzig, Athletic Bilbao och Sporting Braga på väg till Parc OL.

Atleti är vana med finaler

Atletico Madrid kommer dock att ge dom deras största utmaning hittills. De spanska jättarna är favoriter att avsluta 2:a i La Liga-tabellen inför nästa helgs match, och trots vissa tidiga tabbar har de verkligen satt igång under andra halvan av säsongen.

Diego Simeones män har har slagit Arsenal, Sporting Lisbon, Lokomotiv Moscow och FC Copenhagen på väg mot finalen, vilket har varit kul för fansen efter deras chockutslagning i Champions League-gruppfaserna. De har tagit sig till Champions League-finalen två gånger under de senaste fem åren, men har inte smakat seger i Europa sedan de vann denna tävling 2012.

Sammantaget är båda lagen i något inkonsekvent form, då Marseilles spelade 3-3 mot Guingamp i fredags, ​​vilket gör det till en seger i de fyra sista matcherna och Atletico Madrid har bara vunnit tre av sina sista sex i alla tävlingar.

Vi rekar ett betting tips på Atletico att vinna mot noll, och ett speltips på Atleti 1-0.