Barca brukar släppa in mål mot Celta

Barcelona tar sin obesgrade ligasäsong till Balaidos denna tisdag, och Vigo har inte varit en lycklig plats att besöka för dem under de senaste säsongerna. Barca har släppt in fyra gånger i var och en av sina två senaste ligabesök, och därmed kan detta bli ett tufft test mot Celta.

De katalanska jättarna är nu bara åtta poäng borta från att hämta titeln och är inte under något riktigt tryck här med 2:a placerade Atleti långt bakom. De kan vila spelare med den här helgens Copa del Rey final i åtanke, då Barcelona kommer att försöka hämta en till inhemsk dubbel.

Det skulle verkligen vara en bra prestation för Ernesto Valverdes första säsong vid roret, men det känns som en sur säsong med tanke på vad som hände i Rom förra veckan. Italienarna bevisade att detta Barcelona-lag inte är oövervinnerligt och det borde erbjuda gott om hopp till Celta som är ett av de få spanska lag som inte tycks frukta utmaningen att spela mot dem.

Celta bör inte underskattas

Celta har verkligen tillräckligt för att orsaka problem. De har ett genomsnitt på 1,56 mål per match denna säsong i La Liga, vilket är det 7:e bästa i divisionen. Framför sina egna fans går det upp till 1,73 och de sparkade in fyra mål mot Sevilla i deras senaste match på Balaidos.

De är obesegrade i 8 hemmamatcher inför denna. Den här perioden inkluderar oavgjorda mot Barca i Copa del Rey och Real Madrid i La Liga, och de verkar vara ett lag som kan sitt spel, och är tillräckligt etablerade för att tävla med de största lagen.

Vi rekar ett betting tips på 2-2, och ett speltips på Celta Över 1.5 Lagmål.