Brighton fick nästan en vinst

Brightons helgmatch borta mot Crystal Palace blev en oväntad thriller. Seagulls, som gör minst antal bortamål i hela Premier League, såg döda och begravda ut när Palace kom till en 2-0 ledning inom 15 minuter. Glenn Murray drog snabbt tillbaka en för besökarna innan Eagles slog till igen med ett mål i 24:e minuten från Wilfried Zaha. I halvtid var matchen 3-2 i Crystal Palaces fördel, och medan andra halvleken inte levde upp till de öppnande 45 minuterna var det en anständig prestation framåt från Brighton.

Slutresultatet var detsamma, och en till förlust lades till i listan. Brighton är nu utan seger i fem matcher i alla tävlingar, där de har förlorat fyra av dem, och glider nedåt mot nedflyttningsstriden. De är inte de främsta kandidaterna för nedflyttning, men en lucka på sju poäng är inte säkert just nu.

Det är också värt att komma ihåg att Seagulls måste spela mot alla de fyra bästa i de återstående fem matchdagarna, och deras andra match är en resa till väldigt i-form Burnley. Det är tänkbart att Brighton kan misslyckas med att hämta fler poäng, och det kan placera dem i allvarliga problem.

Tottenham satsar högt

Tottenham har en sju poängs ledning över Chelsea i tävlingen för de fyra bästa, men de kommer att vara angelägna om att komma närmre Manchester United och Liverpool ovanför dem. De är bara fyra poäng från 2:a placerade Manchester United, och de har ett spel i handen på Liverpool direkt ovanför dem.

De misslyckades med att utnyttja Manchester Citys nedgång i form i lördags och förlorade 3-1 hemma mot ledarna. Deras motståndare har sedan dess blivit krönta mästare, så en förlust är inte precis en stor överraskning med tanke på deras kvalitet.

Vi rekar ett betting tips på Tottenham 2-1, och ett speltips på Tottenham & Båda Lagen.