Otroligt underhållande match

Att säga att förra veckans första första ben på Anfield var ett spännande möte vore en underdrift. När det gäller semifinal i Champions League är det ett spel som är svårt att slå när det gäller underhållning, och förutom de sista tio minuterna kommer Jurgen Klopp att vara mycket nöjd.

Liverpool tog en löjlig 5-0-ledning mot Roma och fixturen såg död och begravd ut, men de slappade under de sista tio minuterna och då nätade Serie A-laget två gånger. Detta gör det 5-2 totalt, och även om detta fortfarande är ett bekvämt resultat kommer Klopp vara väldigt försiktig med AS Roma. Italienarna kom tillbaka från ett 4-1-underskott mot Barcelona i kvartsfinalen och slog dem 3-0 på Stadio Olimpico för att boka sin plats i denna semifinal. En upprepning av det 3-0-resultaten skulle skicka dem vidare till finalen.

Roma lyckades studsa tillbaka från sin tunga Anfield-förlust i lördags och slog Chievo 4-1 hemma för att konsolidera sin plats i Serie A topp fyra. Edin Dzeko nätade i det spelet för att göra det 16 Serie A mål för säsongen, för att lägga till på sina sju Champions League mål. Han gjorde också mål på Anfield förra veckan och har nu gjort mål i alla hans sista fyra Champions League matcher, så han ser ut som ett bra val för vår målskytts-rek.

Liverpool kan vara ojämna

Medan Roma dominerade mot Chievo var Liverpool allt annat än dominderande mot nedflyttningshotade Stoke. De såg tröga och ointresserade ut för det mesta, trots att både Mohamed Salah och Roberto Firmino startade. Det spelet slutade utan mål, även om det förlänger Liverpools obesegrade körning till nio matcher i alla tävlingar.

Liverpool har en utmärkt säsong utan tvekan, men det mesta av den framgången är tack vare en främre trio i världsklass. Den andra änden av planen är full av problem, och det faktum att de har släppt in i fyra av deras sista fem bortamatcher är ett bevis på det. I deras sista bortamatch släppte de in två mot de oimponerande West Brom, så Roma kommer definitivt att vara glada att ge det ett försök på Stadio Olimpico.

Vi rekar ett betting tips på Roma 2-1, och ett speltips på Roma & Båda Lagen Gör Mål.