Allsvenskan tar paus.

Detta är det första spelet för veckan i Allsvenskan. Eftersom vi är med i VM, kommer säsongen att brytas upp i helgen innan den startas om i juli, så båda lagen kommer att vara hungriga för att avsluta säsongens första hälft i positiv riktning. Även om det fortfarande är tidiga dagar ser båda lagen ut som potentiella europeiska kandidater.

Örebro har varit ett av de mest förbättrade lagen sedan förra säsongen när de slutade i 11:e. Axel Kjälls lag fick en fantastisk start på säsongen, och gick obesegrade över sina första sju matcher men två förluster i rad sedan dess har stoppat deras framsteg. I själva verket var det aldrig troligt att de skulle fortsätta så längre in i säsongen – men om de snabbt kan komma på rätt spår, är de fortfarande välplacerade för att placera sig på en Europa plats.

Kalmar är en annan trupp som har sett mycket skarpare ut denna säsong. De slutade bara två poäng över nedflyttningszonen förra säsongen men ligger för närvarande på 4:e plats. Därför är deras berättelse ganska lik sina motståndares och de kommer också in i det här spelet efter ett dåligt resultat, där de förlorade 2-1 mot Brommapojkarna efter att ha vunnit fyra på rad före det.

speltips banner

Örebro har hållit ihop det mot dom bästa

Övergripande kan hemmafördelen avgöra detta för Örebro. Även om de har vunnit bara 1 av sina 4 hemmaligamatcher hittills den här säsongen är det väl värt att notera vilka de har spelat mot. De 3 lagen som de inte vunnit mot var alla mot de nuvarande topp tre lagen, och de hanterade det ganska bra i de matcherna. Hammarby är det enda laget som slagit dem på Behrn Arena hittills denna säsong. Medan det inte har varit en massiv fästning för dem under de senaste tolv månaderna slog de Kalmar i denna fixtur i slutet av förra säsongen.

Kalmar har under tiden förlorat 67% av sina bortamatcher hittills denna säsong. De enda bortamatcherna där de har undvikit förlust kom i ligan mot botten fyra sidor. De har också förlorat 6 av sina sista 8 på vägen i Allsvenskan, inklusive en dålig period i slutet av förra säsongen.

Örebro har också sett ut som de erbjuder mer i offensiven än Kalmar med 1,56 mål per spel i genomsnitt jämfört med bortalagets 1.22. Vi rekar ett betting tips på Örebro, och ett speltips på Örebro 2-1.