Celtic i stort sett avgjorde denna fixtur i Glasgow förra onsdagen, och slösade ingen tid för att bygga en bekväm ledning, eftersom de gjorde två mål före pausen.

Celtic

Det blev mer än så

Brendan Rodgers lag var dock inte färdiga, och satte tre till efter pausen, vilket kommer att skicka dom vidare till Champions League-grupperna.

För Astana kommer de att veta att ett 5-0-underskott är mycket osannolikt att vända, men efter deras förödmjukelse på Celtic Park kommer de definitivt vilja återfå vissa stolthet och förtroende inför deras Europa League entré.

I rättvisa namn för det kazakiska laget, är de vanligtvis inte så dåliga i kontinental fotboll, men efter att de mött Celtic i kvalificeringen förra säsongen också, så det är uppenbart att det finns ett gap i kvalitet mellan lagen.

Astana är grymma på hemmaplan i CL

Hemma har Astana mycket bra statistik i Champions League. Faktum är att de inte har förlorat några av sina tio hemmamatcher i tävlingen, och de har vunnit hälften av dem, och spelat de återstående fem matcherna oavgjort. Detta inkluderar mycket imponerande oavgjorda mot Galatasaray, Atletico Madrid och Benfica, och segrar mot lag såsom APOEL och Legia Warsaw. En comeback kan vara för mycket att begära, men jag skulle verkligen inte utesluta en vinst för värdarna.

Vi rekar ett betting tips på att FC Astana vinner & båda lagen gör mål, och ett speltips på 2-1 Astana.

Lite tight med cash? Spana in LeoVegas riktigt fina erbjudande, och hämta dina 1000kr här.