Häcken har startat starkt.

AIK brukar brukar vinna när dessa lag möts men de tar sig an en Häcken-trupp som har fått en utmärkt start på säsongen framför sina egna fans. Göteborgslaget ligger högt på 6:e plats, främst på grund av deras resultat på hemmaplan, men detta kommer att bli ett prov av vad de egentligen går för.

10 av deras 14 poäng har kommit hemma men totalt sett har det varit en ibland oövertygande start med några dåliga förluster på vägen. De slutade 4:e förra säsongen utan att någonsin se ut som om de kunde blanda sig med de största lagen, som AIK.

speltips banner

Ojämna resultat

Denna trend har i stort sett fortsatt i år. De har redan plockat tre övertygande vinster mot botten fyra lag, där dom vann två matcher 3-0 och en 5-0. Men bortsett från matcherna mot kämpande motståndare, har de bara vunnit 1 av sina 6 ligamatcher och blev slagna 2-0 av Malmö förra gången. Spelbolagen gör värdarna favoriterna för att vinna denna match men det ser ut att vara mer värdefullt för besökarna, som har varit väldigt solida och ser ut att kunna plocka minst ett poäng.

AIK har ännu inte inte lämnat en Allsvenskan match denna säsong utan att ta ett poäng. Hammarby var det enda andra obesegrade laget men AIK avslutade det imponerade genom att vinna 1-0 borta mot ligaledarna. Det resultatet var viktigt då en förlust i den matchen skulle ha lämnat dem nio poäng efter, och det kan också visa sig att det verkligen stoppar det momentum som Hammarby hade byggt upp.

Vi rekar ett betting tips på att AIK vinner, och att dom vinner med 1-0.