Samma nivå som sist.

Detta spel har två lag som verkar vara på ungefär samma nivå som de var på förra säsongen. Norrköping ser igen ut som starkt topp sex material och kommer bara att vara tre poäng från toppen om de kan ta maxpoäng från den här. Sundsvall under tiden kommer sannolikt få nedflyttningsproblem igen.

De överlevde med bara ett poäng förra säsongen men ser ut att ha förbättrats något över vintern. De är på 10:e plats för tillfället, men skulle de störa oddsen här, då skulle de kunna flytta så högt som femte, vilket skulle utgöra en utmärkt start på säsongen, som bryter upp för en månad i helgen.

Norrköping är de klara favoriterna. 2015 Allsvenskan vinnarna har fått en bra start och ser väl rustade ut för att kunna utmana för titeln under en säsong som ser ganska öppen ut. Då de försvarande mästarna Malmö kämpar lite, kommer Jens Gustafssons lag att tycka att det här kan bli deras år igen.

speltips banner

Norrköping är starka hemma

Sammantaget borde spela bättre än GIF Sundsvall här. Norrköping har gjort en övertygande start på säsongen på hemmaplan och har vunnit 80% av sina ligamatcher hemma hittills denna säsong. De är också i god övergripande form med 4 segrar från deras sista 5 så det finns gott om anledning att motivera deras status som tydliga favoriter för vinsten.

Det är också värt att notera att endast 2 av GIF Sundsvalls 8 ligamatcher hittills denna säsong har varit borta från hemmet och det är värt att ta hänsyn till det när man bedömer deras nuvarande ligaposition. Deras bortamatcher har skapat många mål som när de spelade 2-2 mot Dakurd innan de förlorade med det udda målet av sju mot tidiga säsongsledarna Hammarby.

Vi rekar ett betting tips på Norrköping 3-2, och ett speltips på Båda Lagen.