Vilket år i CL för Liverpool

Liverpool förväntades aldrig att sig så här långt i Champions League, särskilt efter att de öppnade säsongen med två oavgjorda mot Sevilla och Spartak Moskva i gruppfaserna. De har dock bara förbättrats sedan dess, och deras kvartsfinal mot Manchester City kan ses som ett stort steg framåt för klubben.

De slog Premier League-mästarna i båda benen, inklusive en krossande 3-0-seger på Anfield. Efter att ha skickat ut ett av de bästa fotbollslagen i världen, kommer de med rätta att känna sig säkra på sina chanser i denna semifinal.

Jurgen Klopp valde att vila ett antal nyckelspelare för sin resa till West Brom i lördags. De har en topp fyra plats i stort sett avklarad, och medan de är i kamp för 2:a platsen med Manchester United tar Champions League all prioritet just nu. Roberto Firmino, Andy Robertson, Trent Alexander-Arnold, Dejan Lovren och Alex Oxlade-Chamberlain var alla borta från startelvan i den 2-2-oavgjorda mot The Baggies.

En man som inte var utelämnad var Golden Boot jagandes Mohamed Salah. Egypten hittade nätet ännu en gång för Liverpool för att göra det 31 ligamål för säsongen, och han har replikerat den formen i Champions League också. Salah har åtta mål på tio framträdanden i tävlingen och har nätat i fyra av sina fem senaste matcher i Champions League, så vi rekar honom för att hitta nätet mot hans tidigare klubb denna tisdag.

Det lär bli gott om mål

Roma bör dock inte underskattas. Besökarna kom tillbaka från ett tre måls underskott mot Barcelona för att nå detta stadium i tävlingen, och sedan dess har de spelat oavgjort mot Lazio och slagit Genoa och SPAL i Serie A. Mest imponerande är det faktum att de lyckades lägga tre förbi Barcelona utan svar, även om det är värt att notera att de släppte in fyra mot dem på Camp Nou.

Anfield har fått se en himla massa mål denna säsong, och de flesta har kommit från värdarna. De har gjort 34 mål i sina senaste 12 matcher där, och de har gjort minst två mål i 11 av dessa matcher. De står dock inför ett Roma som bara har misslyckats med att göra mål i en av sina sista 11 borta i alla tävlingar och i alla sina Champions League-matcher i år, inklusive tre mål på Stamford Bridge.

Vi rekar ett betting tips på Liverpool & Båda Lagen, och ett speltips på 3-1 Liverpool.