Kan bli en historisk kväll.

Real Madrid gör resan till Ukraina för att ytterligare cementera sin status som det mest framgångsrika laget i Champions League-historien. De spelar i sin 16:e final på lördag, och då 12 av deras 15 senaste slutat med seger är de tydliga specialister i de stora spelen. Skulle de vinna detta kommer de att ha vunnit oöverträffade tre i rad, men de har motstånd som är redo att störa balansen – Liverpool.

Zinedine Zidanes lag är inte i bästa form för att vara ärlig. De kastade bort en två måls ledning på La Liga säsongens sista dag för att göra det bara en vinst från sina fem senaste matcher. En av dessa var deras 2-2-match mot Bayern München i början av månaden, ett resultat som gjorde det 4-3 totalt, för att skicka Real Madrid till finalen.

Deras problem i försvaret kommer säkert att vara en oro. De har släppt in minst två mål i fyra av sina fem senaste matcher, och de har bara lyckats med att hålla nollan i sina senaste 11 matcher. Nu kommer de ansikte mot ansikte med den mest förödande angripande trion i världen. Mohamed Salah, Roberto Firmino och Sadio Mane har gjort 31 mål mellan dem i Champions League den här säsongen, så de kommer att tycka om sina chanser mot den bräckliga Real Madrid-backlinjen.

Det är Firmino som vi är mest intresserade av. Den brasilianska centerforwarden har haft en utmärkt säsong, trots att den är något överskuggad av Salah. Han har gjort 11 Champions League-mål, inklusive fyra i knockout-fasen, och han ser ut att ha ett riktigt bra pris för ett målskytts-bet.

speltips banner

Inget av lagen är speciellt defensivt

Liverpool är inte precis defensivt starka heller. De har vunnit bara två av sina sex senaste matcher och släppte in fyra mot Roma i det andra benet i deras semifinal. Faktum är att de har släppt in nio mål i sina senaste sex matcher, och de har inte mött något lag som Real Madrid under den tiden.

Det här har alla möjligheter till att bli en absolut klassiker, och vi kan få vara med fotbollshistoria på lördagskvällen för att få oss att tagga till extra för den kommande världscupen. Liverpools främre tre och Real Madrids talisman Cristiano Ronaldo har gjort 46 mål mellan dem i Champions League den här säsongen. Totalt har Liverpool och Real Madrid gjort 70 mål i tävlingen denna säsong, där Liverpool har nätat 40 av dem och Zidanes män de 30 övriga.

Självklart betyder detta, tillsammans med båda lagens ganska besvärliga backlinjer, att det kan bli många mål här. Sju av Real Madrids 12 Champions League-matcher denna säsong har sett minst fyra mål, liksom åtta av Liverpools 14 matcher i tävlingen. Inte bara det, men fem av Real Madrids sista sex matcher i alla tävlingar, och fyra i Liverpools sista sex, har också sett fyra mål eller mer. Detta ger en över 3,5 måls satsning ett väldigt bra värde, så vi lägger ett betting tips på det.

Till slut förväntar vi oss Real Madrid att segra. De har vunnit 12 av deras 15 European Cup och Champions League finaler, och ledda av Cristiano Ronaldo har de vunnit tävlingen tre gånger under de senaste fyra åren. Ronaldo har 15 mål i tävlingen den här säsongen och har nätat löjliga 43 mål i sina senaste 37 matcher i tävlingen. Han borde kunna leda dem till ännu en trofé, så vi rekar Real Madrid för att vinna och båda lagen gör mål, tillsammans med ett speltips på 3-2.

Real Madrids förväntade trupp: Navas, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Kroos, Modric, Vazquez, Isco, Ronaldo, Benzema

Liverpool förväntade trupp: Karius, Alexander-Arnold, Lovren, van Dijk, Robertson, Milner, Henderson, Wijnaldum, Mane, Salah, Firmino