Den sista gången dessa två lag möttes var över 15 år sedan i 2004 Champions League-finalen, då Porto vann under ledning av en ung Jose Mourinho.

Monaco

Det har inte gått helt perfekt sedan dess

Sedan dess har båda lagen haft sina problem, Monaco fler, men har hamnat som utmanare för kvalificering från denna grupp.

Monaco har varit mest framgångsrika nyligen, med sin oväntade Ligue 1-triumf förra säsongen åtföljd av en lång körning i Champions League, som först avslutades när de mötte Juventus.

Många nyckelspelare har sålts

Sådan framgång från en sådan ung trupp skapade uppenbarligen en hel del intresse under sommaren, men trots att sådana som Bernardo Silva, Benjamin Mendy, Kylian Mbappe och Tiemoue Bakayoko sålts, ser de fortfarande ut som ett bra lag i år.

Förra gången slog de Lille med 4-0 för att göra det sex segrar från sina åtta tävlingsmatcher den här säsongen. En av deras misslyckanden var en resa till RB Leipzig i sin Champions League-öppnare, men en 1-1-match mot tyskarna är knappast ett dåligt resultat, och de kan fortfarande betraktas som favoriter för att toppa denna grupp.

Vi rekar ett betting tips på Monaco att vinna, och ett speltips på ett resultat på 3-1.