Höga förhoppningar.

Gareth Southgate har beskrivit detta som Englands största spel på ett decennium, och det är svårt att argumentera mot den bedömningen och detta kan presentera England med en gyllene möjlighet att nå en VM kvarts-final.

Pratet före, under och även efter matchen mot Belgien har koncentrerats kring huruvida stora förändringar var det rätta valet, och svaret på den frågan ligger helt enkelt i resultatet av detta spel. Vinst och Southgates omstrukturering kommer att anses som ett mästardrag – och hans lag kommer att vara favoriter för att åtminstone motsvara deras bästa uppvisning i en stor turnering sedan 1966. Det skulle vara en anmärkningsvärd prestation för den här unga gruppen spelare, men England har inte råd att göra några tidiga löften till sig själva, då förlust lämnar Southgates män med väldigt lite att vara glada över.

speltips banner

Colombia bör inte underskattas

Det ser dock bra ut, eftersom England aldrig har förlorat mot Colombia, men de har inte råd att underskatta sydamerikanerna. Mycket kommer att komma ner till James Rodriguezs hälsa och engelska fans hoppas dramatiskt att han blir utesluten eller inte 100% form. Men de är inte på något sätt ett enmanslag med Radamel Falcao tillbaka till sitt bästa, han ser väldigt skarp ut framåt, medan Juan Fernando Quintero och Juan Cuadrado ser till att han får en bra service.

Colombia har gjort bra ifrån sig för att nå denna etapp, efter en chockerande start på turneringen där de låg ett mål och en man under efter bara 6 minuter mot Japan i sitt öppningsspel. De spelade bra med 10 män i det spelet och förlorade bara 2-1, innan de vann sina sista två matcher för att nå toppen av gruppen.

Vi rekar ett betting tips på England 2-1, och ett speltips på England & Över 2.5 mål.