Bra säsong för Barca

Barcelona ser ut att vara på kurs för en eventuellt mycket framgångsrik säsong i år, med dem högst upp i La Liga-tabellen, i final i Copa del Rey, och de står inför en mycket vinnbar fixtur i Champions League kvartfinalen.

De kommer in i det här första benet med Roma i anständig form, och medan de släppte in mål i helgen kommer sättet de spelade 2-2 mot Sevilla att kännas lite som seger. De låg under med 2-0 i de sista minuterna, men en snabb dubbel från Luis Suarez och Lionel Messi drog dem ur deras trubbel.

Detta förlängde Barcelonas obesegrade period till 17 matcher i alla tävlingar, varav 11 har slutat i seger. Deras statistik på Camp Nou är ännu mer imponerande, utan några förluster sedan deras spanska Super Cup-förlust tillbaka i augusti.

Roma gör bra ifrån sig, men är inte i samma form som Barca

Roma har inte heller en dålig säsong. De ligger 3:a i Serie A-tabellen, och även om en utmaning för titeln är bortom räckhåll är de fortfarande i en bra position i en konkurrenskraftig liga, och deras framgång i Champions League är också välkommen.

I helgen spelade de oavgjort hemifrån mot Bologna, ett resultat som avslutade en period på 4 raka vinster, men förlängde deras obesegrade period till fem matcher. Borta från hemmen har italienarna bara vunnit fyra av sina 12 senaste matcher, och två av dessa spel har varit förluster i Champions League.

Vi rekar ett betting tips på Barcelona 3-0, och ett speltips på att Barca vinner mot noll.