Två enorma lag.

Det här är den av kvartalsfinalerna vid VM 2018 med två av de starkaste lagen kvar i turneringen, som båda siktar sig in på en plats bland de sista fyra. Det blir det första riktigt stora testet för båda lagen, och vi bör lära oss mycket om Tites Brasilien och Roberto Martinezs Belgien i Kazan.

Brasiliens framsteg har varit det enklare av de två utan några riktiga alarm ännu, trots en något oövertygande oavgjord i deras öppningsmatch mot Schweiz. Brasilien har spelat tre raka 2-0 vinster sedan dess, vilket är första gången sedan 2006 som de har vunnit tre raka matcher inom 90 minuter vid ett VM. Defensivt har de sett väldigt starka ut men de har ännu inte stått inför ett lag med något liknande den attackerande kvaliteten som Belgien har. Även Mexiko var nyfiket försiktiga i den sista omgången, och tryckte inte riktigt fram tillräckligt med folk för att testa den här brasilianska backlinjen.

speltips banner

Belgien är på offensiven

Belgien kommer säkert att ligga djupare och har hittills visat ha mycket attackerande kvalitet vid den här turneringen. De är de bästa målgörarna i tävlingen med 3 mål per spel i genomsnitt, och i matcher där de har spelat med sin starkaste elva, de har i genomsnitt 3,67 per spel. De blev utsatta för lite skräck under de senaste 16, och hamnade överraskande under 2-0 mot Japan och fixade en dramatisk comeback, för att vända spelet helt och vinna 3-2.

De har verkligen inte råd att ge brasilianerna någon två måls-ledning här och Tite-laget kan också kunna ta nytta a några defensiva Belgiska tabbar i denna turnering.

Vi rekar ett betting tips på Båda Lagen, och ett speltips på 2-2.