Historia för Ryssland.

Aldrig i sina vildaste drömmar trodde ryska fans att deras trupp skulle komma så här långt, men de har nu en mycket verklig chans att gå vidare till en VM-semifinal när de förbereder sig för en match mot Kroatien. Sochi är platsen och det kommer vara en otrolig atmosfär, men det är fortfarande kroaterna som går in i spelet som favoriter för att skicka ut värdnationen.

Båda lagen behövde straffar för att nå detta stadium. Kroatien bekräftade sitt rykte som ett lag som kan spela både bra och dåligt, med en mindre imponerande prestation i deras sista 16 match med Danmark. Efter att ha hamrat Argentina i en grupp som de toppade, gjorde de svårt jobb av att slå danskarna med 3-2 straffar, som förseglade deras framsteg.

speltips banner

Vem tar denna?

Kroatiens siffror i knockout fotboll har inte varit så bra de senaste åren så det kommer att vara en stor vikt på deras axlar, även om detsamma kan sägas om Ryssland, vars VM-siffror är dystra sedan Sovjetunionens fall. De hade inte tagit sig ur gruppfasen i någon av deras tidigare tre framträdanden, men segern över Spanien på straffar förra helgen ger dem chansen att skapa lite mer historia här.

De var naturligtvis väldigt försiktiga mot Spanien, och straffar gynnade sig förstås för dom. Men här kommer de att känna att skillnaden i kvalitet är mindre, och de kommer att känna att de kan orsaka problem för ett kroatiskt försvar, som kan vara lite sårbart.

Vi rekar ett betting tips på 1-1, och ett speltips på Båda Lagen.