Första helgen avklarad.

Måndagsspelet avrundar den första helgen av action i Allsvenskan under andra halvan av säsongen. I säsongens första del såg Hammarby verkligen ut att sätta takten, och de har redan en stark position när de tävlar för sin första titel sedan 2001, och bara deras andra övergripande.

Malmö, vinnarna i fyra av de senaste fem säsongerna, är långt ute ur ett öppet titellopp och det är viktigt att Hammarby sätter tonen för resten av säsongen med en solid vinst här. De hade det lite knackligt innan pausen, men var i fin form framför mål i en 7-3 seger i en vänskapsmatch mot lägre ligamotstånd förra veckan.

speltips banner

Ändringar i Östersund

Östersund är en farlig trupp på deras dag men de har inte varit lika starka denna säsong, och för närvarande är de bara i mitten av tabellen. Detta blir också deras första ligamatch sedan chefen Graham Potter lämnat för att gå med i Swansea. Han var inspirationen bakom deras extraordinära uppgång från den svenska 4:e divisionen till Europa Leagues knockout-stadium på bara 8 år, och att säga att Potters avgång lämnar tomrum är en underskattning.

Mannen som har till uppgift att bygga på Potters goda arbete är en annan engelsman i form av Ian Burchnall. Idag har han stor press på sig.

Vi rekar ett betting tips på Hammarby 3-1, och ett speltips på Över 2.5 mål.