Oddsjämförelse: Bästa oddsen idag från Spelbolagen!

Oddsen är chanserna för en viss insats att vinna. Varje spelbolag gör sina egna bedömningar som oddsen kan variera mellan olika webbplatser. Detta kan utnyttjas till sin fördel när man spelar så kom ihåg att alltid jämföra odds innan du satsar med vår oddsjämförelse.

Utanför spelvärlden beskrivs ofta risken som en procentsats. Om du kastar en tärning så är chansen att den landar upptill 50% och 50% chans att den landar nedtill. Alla möjliga utfall i vilket fall som helst, blir totalt 100%.

Om du kastar en tärning med sex sidor, är det en chans på ett av sex att något av numren kommer upp. Detta innebär att risken är 16,66% (sex möjligheter dividerat med 100%). När du gör en insats, är din insats den summa pengar som är på spel. Om du vinner, beräknas din vinst med insatsen i förhållande till oddset.

Oddsjämförelse hos Spelsidor

Spelsidorna försöker inte förutsäga resultaten när dom bestämmer vad som kallas en point spread. Om ett lag gynnas med 7 poäng, betyder det inte att dom som skapar oddsen nödvändigtvis tänker att dom kommer att vinna med sju poäng. Deras mål med point spread är att hålla ett lika stort antal spelare på båda sidor av vadslagningen. Vad allmänheten tror om matchen är lika viktig som den faktiska oddsjämförelsen av lagen.
Varför bettingsidor försöker hålla jämnt antal spelare på båda sidor av en insats? Ett spelbolags värsta rädsla att ha för många spelare på samma sida av ett bet. Detta händer när många bets kommer in på samma lag i en match till exempel. Om det laget visar sig vara det vinnande laget, kommer spelbolaget förlora massvis med pengar. Helst ska hälften av spelarna förlora, och deras pengar går till att betala av den andra halvan, som vann.

Dom som skapar oddsen är så inställda på att hålla jämnt att de faktiskt flyttar oddsen som svar på hur de olika betsen kommer in. Om alltför många bets kommer in för det svagare laget, då kan laget ha fått för många poäng, så linjen flyttas. Satsningar som görs före flytten räknas fortfarande på dom nya oddsen.

Förstå oddsjämförelse

Oddsen är helt enkelt en slump eller sannolikheten för ett visst resultat att hända. Varje resultat har en viss chans eller risk för att det resultatet ska uppstå. Oddsen är helt enkelt ett uttryck för att beskriva dessa chanser, så att man kan använda det i professionella sammanhang. Bookmakers är dom som skapar och ger dessa odds eller priser som motsvarar dessa chanser. Höga odds innebär att det finns en liten chans att vinna, och låga odds innebär att det finns en större chans att vinna. Vill du satsa pengar på ett spel med höga odds, blir chanserna att vinna är inte så stor, men om du gör det får du bättre utdelning.

De flesta spelsidor på nätet ger dig möjlighet att välja vilken typ av odds som du vill använda. Det ger spelaren ett val. Se spelsidor och oddsbonusar här.

För att förstå decimalodds

Istället för att använda procentsatser, använder bookmakers ofta decimalodds. Decimalodds används allmänt i Europa och kallas också europeiska odds.

För att konvertera chanser till decimalodds bara ta chansen i procent och dividera med 100. Så om du tror att något har en 20% chans att vinna oddsen 100/20 = 5

För att förstå bråk odds

De mer traditionella bråk oddsen används ofta i Storbritannien. Om vi ​​använder 20 procent chans återigen, blir bråk oddsen 4/1. Bråk odds säger att för varje gång du vinner, kommer du att förlora 4 gånger. Vilket är detsamma som att säga att du har en chans att vinna 20% och en 80% chans att förlora.

För att förstå amerikanska odds

Om du vill satsa på amerikansk sport, måste du också förstå amerikanska odds. Amerikanska odds är också kända som Moneyline odds. Amerikanska odds markeras med ett plustecken när de visar det belopp du skulle vinna om du satsar 100. Om det finns ett minustecken framför det visar hur mycket du måste satsa för att vinna 100.

Amerikanska odds är helt enkelt ett sätt att uttrycka odds, och i slutändan är det bara en preferens vilka typer av odds man föredrar. En pick’em kommer att listas som ”PK” eller ”pick” eller ”pick’em” beroende på din webbplats. Det finns två grundtyper, favoriter och underdogs

Favoriter kommer med en – symbol bifogad. Ju högre det absoluta värdet av antalet, desto större är chansen satsningen kommer att vinna. Så till exempel en -200 favorit har en bättre chans att vinna än en -120 favorit. 200 är större än 120, så detta är vad vi menar med absolut värde, du ignorerar minustecknet och ta bara antalet när du överväger detta.

Underdogs kommer med en + symbol bifogad. Ju högre siffra, desto större underdog. Så en 200 underdog har en bättre chans att vinna än en 500 underdog.

Amerikanska odds använder alltid ett utgångsvärde på $100. För favoriter riskerar du alltid pengarna för att vinna $100 och med underdogs riskerar du $100 för att vinna beloppet.

En -135 favorit betyder att du måste riskera $135 för att vinna $100 från matchen. Så att du antingen förlorar $135 eller vinner $100.

En 350 underdog innebär att du riskerar bara $100, men du vinner $350. Du antingen förlorar $100 eller vinner $350.

Arbitrage

Arbitrage kallas också säkra odds. Säkra odds är när flera det finns flera odds för spelet så att du är garanterad en vinst om du investerar på rätt sätt.

Det bästa sättet att lära sig att förstå oddsen och hur det fungerar i praktiken är att försöka fokusera på ett fåtal spel. De belopp som du börjar med behöver inte vara så högt, gör det först och främst för att vara säker på hur man gör det när du spelar. Det finns också oändligt antal typer av spel att prova. Garanterat finns det något som passar dig och möjligheterna vad du kan satsa på är oändliga.