Förnekelse

Människor som har spelproblem försöker i allmänhet att undanhålla det från de människor runt dem. De börjar ljuga för sina makar, familjer, medarbetare och vänner.

“Jagar” förluster (trots kronofogden)

Några spelare säger att de bara försöker vinna tillbaka de pengar de har förlorat. De kommer att hävda att när de vinner stora kommer de att sluta. Eller att de förlorade eftersom de ändrade strategier eller inte hade tur. Men när de jagar sina förluster, hamnar de i ännu fler förluster och ofta i skulder, i värsta fall hos kronofogden.

Lånar pengar med direktutbetalning

Vad gör besatta spelare när spelet gör att de hamnar i ett ekonomiskt svårt läge? De lånar – från sin familj, vänner, medarbetare eller till och med främlingar, utan att alltid erkänna den verkliga anledningen till att de behöver pengarna. De kan också få andra att betala sina spelskulder. De använder deras kreditkort mer intensivt eller lånar mer pengar.

låna pengar direkt

Somliga väljer privatlån, andra sms lån (mer information om de lånen här) (mindre begåvat!) Många väljer däremot att jämföra innan de väljer att låna pengar direkt med sms lån & direktutbetalning in på kontot. Även om direktutbetalning innebär att man får pengarna snabbt in på kontot, ofta inom 5 minuter så hjälper inte det på lång sikt, om lånen inte återbetalas i tid.

Satsar alltid mer

Liksom någon som tar droger eller har alkoholproblem måste problemspelare öka sin “dos” av spel för att njuta av det. Med andra ord måste de satsa mer och mer pengar för att få den typ av rush de vill ha. Tyvärr, ju mer de satsar desto mer förlorar de.

Att vara besatt av spel

När detta händer kan spelare inte sluta tänka på sista gången de spelade och nästa gång de vill. Någon anledning är tillräckligt för att spela spel, och de kommer att försöka hitta någon strategi för att få de pengar de behöver.

Att inte kunna sluta spela

Många spelare vet att de inte borde spela så mycket och vill sluta. De försöker upprepade gånger, men kan inte stå emot för att spela.

Spel bortom behovet

När man försöker minska sitt spelande eller sluta helt, upplever vissa spelare “psykologiska abstinenssymptom”. Som någon som har problem med droger eller alkohol blir de irriterande, otåliga, upprörda eller spända om de inte får sin “dos” av spelande.

Spelar för att glömma

Dessa spelare spelar för att distrahera sig, glömma sina problem och minska stressen. Spelet är inte bara underhållning för dem. Det är något de gör för att må bättre och fly från allt som stör dem. Och då orsaker själva spelandet problemen.

Stjäla eller begå bedrägeri för att spela

Trots sina förluster fortsätter problemspelare att fortsätta och deras finanser blir värre. Att låna pengar från familj, vänner och medarbetare är inte längre tillräckligt. För att finansiera sin vana och försöka lösa sina problem genom att slå jackpotten, vänder de sig till missgärningar och brott.

Spel eftersom det är det viktigaste i världen

Gamblers kan bli så beroende av spelet och hoppet att vinna allt tillbaka att de hamnar i allt djupare ekonomiska, sociala och professionella problem. Hela deras liv snurrar gradvis runt och påverkas av spel. De sätter sina familjer, vänskap, studier, jobb och framtida karriärmöjligheter i fara.