Detta kommer bli en stor match mellan två av dom bästa lagen i Conference USA, och UTEP framför allt har haft otrolig framgång i år.

Speltips UTEP Miners - ODU Monarchs

Torsdag blir deras första möte för i år, men ODU vann deras senaste match, som var förra året. Monarchs rankar 96:a på KenPom, och Miners ligger 96 platser bakom på 211:e plats.

Monarchs har spelat otroligt deras senaste matcher. Dom har vunnit alla deras 4 senaste matcher, och vann med hela 21 poäng på bortaplan mot UAB. Om dom fortsätter spela bra i Conference kan dom hamna i ‘Big Dance’, om inte så kan deras resultat redan vara bra nog att låta dom spela i NIT, CBI eller CIT.

Monarchs spelar otroligt defensivt, och rankar på 4:e plats i hela landet, och tillåter endast 60.6 poäng per match i genomsnitt. Brandon Stith leder försvaret med 7 rebounds och 1.6 blockeringar per match i genomsnitt.

UTEP har haft en oerhört intressant säsong. Miners startade 2016-17 säsongen på 2-13, med 11 förluster i rad. Den 12:e januari slog dom Florida International med 88-87 på dubbel övertid, och sedan dess har dom ändrat deras säsong helt. Dom har nu vunnit 5 matcher i rad. UTEP har 3 spelare som snittar dubbelsiffriga poäng. Omega Harris gör 16.6 poäng i genomsnitt, och Dominic Artis leder rebounds på 6.4 rebounds per match i genomsnitt.

Hemmalaget har en väldigt imponerande period av vinster, och det faktum att dom spelar på hemmaplan är oerhört viktigt för Miners, som jag tror kommer vinna.