Jobbig dag för Shamrock.

Det är rättvist att säga att Shamrock Rovers inte har värmt upp för sin europeiska turnering på bästa sätt. De är värdar för AIK på torsdagskvällen i den första kvalificerade rundan i Europa League, bara dagar efter en 7-0-demolering i händerna på Celtic. De skotska mästarna var otroliga i sitt besök i Dublin, och det är tydligt att Rovers behöver ordna en del saker. Det är nu tre matcher utan vinst före veckans sammanstötning med AIK, det lag som troligen kommer att lyfta den svenska titeln.

Efter en underbar sommar för svensk fotboll kan AIK dra nytta av landslagets framgång i Ryssland. Sverige tappade fantasin i sin runda i kvartsfinalen, och nu går deras inhemska ligaledare ut i europeisk action i Dublin. Besökarna behöll sin plats på toppen av Allsvenskan med en 4-1 hamring av Trelleborg i helgen, och nu åker de söderut för att söka ära i Europa League. Efter att ha nått minst den tredje kvalificeringsrundan i varje säsong, har de gått all in i Europa League det här decenniet, och de har ett rykte att skydda.

speltips banner

Bör inte vara några större problem

Det svenska laget var i grupp F tillsammans med italienska jättarna Napoli 2013, medan de åkte ut mot det portugisiska laget Braga i kvalen i förra säsongen. Att ta på Shamrock Rovers i den första kvalificerade rundan blir sannolikt enkelt för de svenska ligaledarna, som för närvarande är på åtta matcher obesegrade i alla tävlingar.

Vi rekar ett betting tips på  att AIK vinner, och att dom vinner med 1-0.