Citizens har en dålig period

Tottenham kommer inte att ha sett fram emot att vara värdar åt Manchester City, men det visar sig att de står inför de tidigare dominerande Citizens vid precis rätt tidpunkt. Manchester City har sett sin säsong falla isär på sistone, och Spurs kommer att hoppas att dra nytta av deras nedtonade sinnesstämning.

Förra gången fick Spurs en 2-1 seger mot Stoke, vilket gjorde det fyra segrar på rad i alla tävlingar. Deras sista förlust var Champions League-förlusten mot Juventus, men i Premier League är de obesegrade i 14 matcher, och med 11 segrar under den perioden kommer de att känna sig säkra inför den här matchen.

Manchester City var på kursen för att utmana för en historisk fyrdubbel tillbaka i januari, men en chock förlust mot Wigan i FA Cupen såg den drömmen kollapsa. Champions League har nu också fallit, med förlust i båda benen i deras fixtur mot Liverpool, vilket lämnade dem som 5-1 förlorare.

3 förluster i rad

För att göra saker ännu värre hade besökarna chansen att vinna Premier League-titeln hemma mot ärkerivalerna Manchester United i helgen. 2-0 vid halvtid och det såg ut som om de skulle göra just det, men en kollaps i andra halvan såg till att de spektakulärt förlorade den matchen med 3-2, och när det följdes av hemmatabben till Liverpool i tisdags innebar det tre förluster i rad i alla tävlingar.

För att sätta det i perspektiv är detta första gången Manchester City har förlorat tre matcher i rad sedan februari 2016. De har inte förlorat fyra i rad sedan april 2006, så det är en siffra som Pep Guardiola kommer att vara angelägen om att behålla intakt.

Vi rekar ett betting tips på Tottenham 2-1, och ett speltips på Tottenham & Båda Lagen Gör Mål.