Välkomna till VM 2018!

Den fyraåriga väntan är äntligen över, och på torsdag eftermiddag kan vi se fram emot att VM 2018 sparkar igång i Moskva. För att vara ärlig är det inte den mest iögonfallande öppningsmatchen, men det ser ut som att det kan bli en jämn match.

Ryssland kommer in i sitt VM på hemmaplan som det lägsta rankade laget i FIFA World Rankings efter deras senaste 1-1 oavgjorda mot Turkiet, vilket placerar dem 70:e i listan och tre positioner lägre än nästa lägst rankade lag, som råkar vara Saudiarabien.

För att vara ärlig har Rysslands förberedelser inför VM inte gått särskilt bra. De förlorade 1-0 mot Österrike i slutet av maj och deras oavgjorda mot Turkiet förra veckan var en ganska tråkig affär. De kommer in i öppningsmatchen utan en seger sedan oktober, där de har förlorat fyra och spelat tre oavgjorda i sina sju matcher sedan dess.

I själva verket har Ryssland vunnit bara sex matcher sedan de slogs ut från Euro 2016 och de har bara slagit ett lag som för närvarande är med i denna världscup sedan november 2015. De har förlorat åtta av sina sista 14 matcher mot lag som har kvalificerat sig till VM 2018, och de vann en gång mot Sydkorea.

speltips banner

Saudiarabien har vissa fördelar

Saudiarabien kan vara officiellt den näst sämsta nationen i turneringen, men de gjorde relativt bra ifrån sig deras senaste uppvärmningsmatch, där de begränsade ett Tyskland i full styrka till en 2-1-seger. Detta var en mycket bättre uppvisning än deras 3-0 förlust mot Peru i början av juni, och innan de förlorade de 2-1 mot Italien också.

Ryssland kan ha majoriteten av fansen på deras sida, men spelbolagen verkar övervärdera deras förmågor här. De har vunnit bara två av sina sista 11 matcher, och misslyckades med att slå liknande som Iran, Österrike och Turkiet i processen.

Saudiarabien har också en annan fördel. Tio av deras 23-mannade trupp spelar för samma klubb, Al-Hilal. Många av dessa spelare har varit lagkamrater för det mesta av sin inhemska karriär, och det är den typen av sammanhållning som kan göra skillnaden i en sådan högtrycksituation.

Vi tycker att värdnationen är alltför korta i det här fallet, så vi gillar hur en Saudiarabien Vinst eller Oavgjort Dubbelchans, vid sidan av en 1-1 rek.