Vilken vecka!

För de flesta skulle söndags Derby i Rom ha varit ett möte mellan nyligen dumpade från Champions League Roma, och Europa League semifinalisterna Lazio. Emellertid har en otrolig vecka på kontinenten lämnat Giallorossi bland de sista fyra i Europas största tävling, medan deras motståndare i helgen fortfarande slickar sina sår efter en tung resa till Österrike. Efter en sådan vecka så kan du föreställa dig hur stor uppbyggnaden kommer att vara till ett av de största derbyna i hela Europa.

För att lägga till ännu mer spänning till söndagens sammanstötning är detta ett enormt spel i tävlingen för Champions League. Även om man ignorerar det faktum att femte placerade Inter spelar kvällen innan, är de två under massivt tryck i tävlingen för de fyra bästa platserna. De är tredje respektive fjärde, med med lika antal poäng. Alla tävlingar för Champions League-platser är enorma, men när du står emot dina bittra rivaler handlar det inte bara om topp fyra, det handlar om att slå dina grannar till den Champions League-platsen, vilket ger en annan dimension till denna match.

Stor mental skillnad

Paret kommer att vara på mycket olika ställen mentalt denna vecka, då Lazio är på väg in i det här spelet efter att ha förlorat med 6-5 på aggregat i Salzburg. De beviljade ett mål i andra halvlek efter att ha tagit ledningen, och sedan släppte de in tre gånger på tre minuter för att förlora matchen och fixturen. Roma å andra sidan vann en 3-0 seger över de kommande spanska mästarna Barcelona, vilket är helt enormt.

Det borde ge Roma en stor fördel här, men det finns också det faktum att Lazio bara har vunnit en av sina sista 10 derbyn mot Roma, och de har förlorat fem av de sex senaste.

Vi rekar ett betting tips på Roma 2-0, och ett speltips på Roma Draw No Bet.