Vi kan sakna Salah här.

Mohamed Salah har haft en sensationell säsong för Liverpool i år, men han har också haft en meteorisk uppgång till titeln av nationell hjälte. Hans fem mål i sex VM-kvalmatcher ledde Egypten till sitt första VM på nästan 30 år, men nu finns det en chans att han skulle kunna missa deras öppningssmatch.

Liverpool forwarden skadade sin axel i Champions League-finalen förra månaden, och samtidigt som han har förklarat sig lämplig att spela, finns det fortfarande tvivel om honom. Huruvida chefen kommer att riskera honom för deras öppnare återstår att se, men utan honom kommer de verkligen att kämpa för att göra en inverkan här.

Egyptens uppvärmningsspel har inte varit alltför lovande heller. De blev väl slagna av Belgien förra veckan, med den 3-0-förlusten som följde efter en mållös oavgjord mot Colombia. De är nu utan vinst i sex matcher och har förlorat tre av dem, så självförtroendet är inte exakt skyhögt före den stora kickoffen.

speltips banner

Uruguay är i bra form

Uruguay valde endast en uppvärmningsmatch före turneringen. De hamrade på Uzbekistan med 3-0, och efter deras seger i China Cup i mars har de nu vunnit tre matcher i rad och hållit nollan i alla.

Såvitt det totala resultatet går, är det svårt att se bortom Uruguay här. Vi tror att det är osannolikt att Salah kommer att riskeras i ett spel som de sannolikt kommer att förlora i alla fall, speciellt när de kommer upp mot det farliga försvaret av Godin och Gimenez. Tre av Uruguays sista fyra segrar har de vunnit med en marginal på mer än ett mål, så vi gillar hur Uruguay -1,0 Asian Handikap ser ut här.

13 av Uruguays sista 18 matcher har sett minst tre mål också, så vi rekar också ett betting tips på att Uruguay vinner & över 2,5 mål – tillsammans med en rek på 3-0.