Stor dag i huvudstaden.

Detta är utan tvekan det största spelet för säsongen hittills i Allsvenskan.

Hammarby har för närvarande en 6 poängs fördel på toppen på 2:a placerade AIK. Därför skulle en seger här för värdarna ge dem en riktigt bra fördel på toppen av tabellen, även i detta tidiga skede av säsongen.

Förutom en plats i tabellen är detta också ett Stockholms-derby. Även om AIK vs Djurgården ses som Sveriges största derby är detta förmodligen de två bäst stödda klubbarna i den svenska huvudstaden, så det blir säkert en bra atmosfär för den här med insatserna höga för båda lagen.

Sammantaget ser det ut att vara ett bra spel. Hammarby har varit briljant framåt hittills denna säsong med sitt angreppssätt, den främsta anledningen till att de ligger på toppen. De snittar 2,67 mål per spel och utmärkta 3,2 per spel framför sina egna fans. De har nätat två eller flera gånger i alla sina nio ligamatcher hittills den här säsongen, och i den typen form ser det riktigt bra ut att betta Hammarby för att göra över 1,5 mål här.

AIK släpper in

Medan AIK tenderat att vara mer av en defensiv trupp de senaste åren har de visat några fler tecken på svaghet denna säsong, särskilt på vägen. 4 av deras 5 bortaspel den här säsongen har sett båda lagen göra mål, och de kommer att känna att de verkligen kommer behöva en vinst här för att stänga gapet på Hammarby som har startat så briljant.

Hammarby tar säkert chanser och har antagit ett mycket attackerande tillvägagångssätt som har lämnat dem öppna defensivt. 8 av Hammarbys 9 ligamatcher denna säsong har sett båda lagen göra mål. Trots att de bara har tappat 2 poäng på hela säsongen, har de släppt in 9 gånger i sina senaste 5 matcher – så det finns gott om potential för mål i denna och vi rekar ett speltips på båda lagen för att göra mål.

Vi rekar också ett betting tips på Pa Amat Dibba för att göra mål när som helst. Hans 7 ligamål har den här säsongen kommit i en fantastisk takt på var 58:e minut. Efter att ha gjort mål i sina senaste 4 hemmamatcher kommer han vara riktigt hungrig här.