Union Berlins grymma 2-1 vinst på bortaplan mot St. Pauli förra fredagen, var dels en vinst mot ett lag som är väldigt i form, och deras 5:e raka ligavinst.

Speltips Union Berlin - Nürnberg

Union ligger nu endast 2 poäng under ligaledarna VfB Stuttgart. Trots att Union Berlin aldrig vunnit över Nürnberg i en tävlingsmatch, har hemmalaget en riktigt bra chans att få det irritationsmomentet ur vägen och få det hela överstökat, så att säga.

Nürnbergs form har blivit sämre och sämre och det har inneburit att dom kan glömma en titel i år, och dom ligger 13 poäng bakom förra säsongens 3:e plats. “The Club” vann med 1-0 relativt oövertygande på hemmaplan mot Arminia Bielefeld förra helgen, ett lag från mitten av tabellen.

Union Berlin spelar sin bästa fotboll någonsin. Deras bästa avslut på en säsong var förra säsongens 6:e plats i Bundesliga 2, och dom skulle behöva en extrem dos otur för att inte förbättra den platsen i år.

Nürnberg startade 2017 starkt utan sin bästa anfallare Guido Burgstaller, som gjorde 14 mål på 16 matcher, och hoppade över till Schalke i januari. Det har dock visat sig exakt hur beroende dom var av honom, då ingen annan spelare ens kommit i närheten av hans målstatistik.

Nürnberg är i dålig målform, och Union har hållit nollan i 33% a deras matcher. Jag rekar hemmavinst.