Illinois gled igenom till andra rundan i NIT med en enkel 82-57 vinst mot Valparaiso i öppningsmatchen.

Speltips Illinois - Boise State

Boise State hade inte mycket tur med sig i Mountain West turneringen och fick stryk i kvartsfinalen med nästan 20 poäng. Dom har spelat inkonsistent på sistone, och har gått mellan vinst och förlust fram och tillbaka i 9 matcher. Dom kommer hoppas på att den trenden får sig ett avslut efter deras fina 73-68 vinst mot Utah i veckan.

Broncos svaghet har varit att passa omkring bollen. Dom har endast 12.2 assist per match denna säsong, och hade 5 mot Utah. Chandler Hutchison gjorde 34 poäng och var grym den matchen.

Trots offensiva problem med 59 poäng eller mindre i dom två tidigare matcherna, drämde Illinois på Valparaiso duktigt. Malcolm Hill gjorde 25 poäng, och visade ett helt annat ansikte än när han gjorde 4 poäng mot Michigan.

Illinois statistik i offensiven har fått sig en rejäl törn över deras senaste hemska matcher, men dom visade i sin senaste vinst att offensiven kan explodera ibland. Med ett försvar som håller nere lag på 64.2 poäng i genomsnitt tror jag på hemmalaget i denna match.