AIK är stekheta.

På pappret bör det här bli en massiv hemmavinst när det laget som sätter takten på toppen av Allsvenskan och tar sig an nedflyttningshotade motståndare som helt enkelt varit fruktansvärda på bortaplan. Något form av resultat skulle vara en stor bonus för dem här – men det är mycket svårt att se dem plocka upp något.

De kan ta lite uppmuntran från en underprestation från AIK i mitten av veckan då Stockholmsklubben fick en riktig skräckuppväckning av Shamrock Rovers i Europa League. Rikard Norlings lag ledde med 1-0 från 1:a benet i Irland men hamnade i extratid på Friends Arena när ersättaren Nicolas Stefanelli slutligen skickade dem igenom med 2-1 totalt.

speltips banner

Några utvilade ben

De vilade en eller två spelare för det spelet så de har åtminstone några utvilade ben här och det kan vara nyckeln. Medan de inte har alla möjligheter i Europa League, kan de åtminstone försöka plocka en första ligatitel på nio år, och nu ser de väl ut på väg att göra just det.

Att försöka stanna i ligan är allt Brommapojkarna har på sina tankar. De ligger på 14:e plats på väg mot denna matchdag, vilket skulle innebära nedflyttnings-playoffs om de slutade där. Deras nuvarande form tyder på att det kan bli värre än det. De har spelat mot alla andra lag i botten fyra under de senaste veckorna och förlorat alla dessa matcher, och gjorde bara ett mål.