Ingen höjdarsäsong hittills för dessa två.

Det här är ett spel i mitten av tabellen och bara ett poäng skiljer dessa två lag för tillfället. Det är kanske fortfarande för tidigt att gissa hur säsongen kommer att bli för de här två klubbarna, men det här spelet kan ge oss en indikation om vem som kan ha överkanten.

Djurgården förväntas hamna högre upp. De slutade 3:a förra säsongen och har Europa League kval att se fram emot om lite över en månad. Men de är redan ur takt och kanske redan uteslutna ur titelracet även i detta skede, med ledarna Hammarby för närvarande 11 poäng före. Trycket bygger verkligen på chefen Özcan Melkemichel.

När det gäller värdarna slutade de på mediokra 10:e plats förra säsongen och kommer att hoppas på bättre den här gången. Det har varit blandat sedan säsongen 2018 startade med en imponerande seger borta mot försvarande mästarna Malmö, men det har varit alldeles för många förluster.

Göteborg ger inte upp lätt

Spelbolagen gör besökarna de klara favoriterna här men det finns anledning att tro att Göteborg kommer att få något från spelet. Av deras 4 förluster hittills kom 3 mot de tre bästa lagen, men de har spelat bra mot resten av divisionen och även de matcherna mot de stora lagen producerade bara jämna förluster.

Med 7 poäng från sina sista 4 matcher, är de i rimlig form inför den här. Trots att det har blivit fler tabbar på sistone är det fortfarande ett Göteborg som gick 37 Allsvenskan matcher hemma utan förlust mellan 2015 och 2017 – och Gamla Ullevi kan vara en tuff plats att åka till.

Det är inte som om Djurgarden är i högform heller. De har tagit bara 1 poäng från sina sista 4 bortamatcher och har i genomsnitt bara gjort 0,6 mål per bortamatch denna säsong. Deras övergripande siffra på 1,1 mål per spel är också dåligt, och betydligt mindre än vad du kan förvänta dig av ett lag med europeiska ambitioner och som slutade förra säsongen som ligans näst högsta målgörare.

Vi rekar ett betting tips på 1-1, och ett speltips på Göteborg Dubbelchans.