Nantes ser ut att sluta i mitten av tabellen denna säsong om dom kan fortsätta sin starka form på hemmaplan, och vinna över Dijon denna fredagkväll i Ligue 1.

Speltips Nantes - Dijon

Nantes har endast blivit slagna två gånger sedan vinteruppehållet, och en av dom matcherna var en 2-0 förlust mot PSG, vilket kunde förväntas. Deras bortastatistik under 2016/17 är faktiskt aningen bättre än deras hemmaresultat, men dom är favoriter inför denna match.

Att göra mål har varit ett problem för Nantes hela säsongen, och dom har endast gjort 19 mål på 25 matcher. Med för närvarande 5 poäng över nedflyttningsstrecket, bör dom ha tillräckligt för att inte behöva åka ned till Ligue 2. Dom kommer behöva vinna några fler matcher för att vara helt säkra dock. Emiliano Sala är klubbens bästa målgörare, men till och med han har endast lyckats göra 5 mål på säsongen, och Mariusz Stepinski ligger tvåa med 4 mål.

Bortalaget Dijon är två poäng över nedflyttningsstrecket. Dom har förlorat 3 av deras 4 senaste matcher. Dom ledde med 2-1 över Lyon i helgen, men förlorade tillslut med 4-2. Dom verkar helt inkapabla till att sluta läcka mål, och har släppt in 41 mål på 25 matcher.

I kontrast till Nantes, har deras offensiv gjort bra ifrån sig dock, och lyckats göra fler mål.

Båda lagen är svaga defensivt, och det kan bli flertalet mål.