Italien bygger om från grunden.

Italien är helt klart det största laget att missa sommarens VM, där de förlorade mot Sverige i sin play-off. De verkade väldigt underberedda för den sammanstötningen, trots att de visste att det var en möjlighet efter att ha hamnat i en grupp med Spanien. Chefen Giampiero Ventura blev avskedad efter sitt hemska kval, med starten på en ny era under Roberto Mancini.

Den tidigare Man City-tränaren kommer att ha en lätt första uppgift; plocka de stora spelarna som Ventura förbisedde på grund av sin tro på hans system. Det inkluderar Napoli duon Jorginho och Lorenzo Insigne, två spelare som har varit berget av en rekordbrytande Partenopei-trupp i Serie A. Med Mancini vid rodret, har Italien förmodligen den största stjärnan i internationell ledning. Att ha Antonio Conte ansvarig gjorde det mesta av en medioker grupp, och nu har de talang att lita på.

speltips banner

Balotelli är tillbaka

Medan Mancini rättar många av hans föregångares misslyckanden orsakade ett drag en viss kontrovers. Forwarden Mario Balotelli är tillbaka i Italiens uppställning, vilket inte är någon överraskning, eftersom han alltid varit en favorit hos Mancini. Han är dock inte tillbaka på grund av hans personliga förbindelser, eftersom de 18 målen på 26 starter för Nice i Ligue 1 är hans bästa ligasäsong någonsin. Lägg till i hans sex mål i sex Europa League-starter, och du har en forward förmögen att leda linjen. Med Ciro Immobile ute, är Balotelli är inställd på att starta vid hans bortgång. Han är väl prissatt för att göra mål i denna match, och efter fyra mål i hans sista fyra klubbmatcher rekar vi honom för att hitta nätet för Italien.

Vi rekar också ett betting tips på Italien 3-1, och ett speltips på Över 2.5 mål.