Nu kör vi!

Om allt går bra för England mot Colombia senare på kvällen kommer Gareth Southgates män att möta vinnarna av denna match i kvartsfinalen. Det kanske inte exakt är den mest glamorösa av de sista sexton matcherna, men det kommer att betyda allt för Sverige och Schweiz som båda vill bygga vidare på starka starter i turneringen.

Medan människor kanske inte pratar om dem som ett möjligt chock-paket, har svenskarna en växande lista med stora besegrade motståndare till deras namn, och deras resa till VM-knockoutfasen har väldigt mycket varit via en svår väg. Deras kval-grupp var en tuff sådan, med Frankrike och Nederländerna, men de lyckades komma ut före nederländska för att nå play-offs. Återigen fick de den tuffaste dragningen med en match mot Italien, och återigen eliminerade de en av de sanna jättarna i europeisk fotboll med en 1-0 aggregerad seger.

speltips banner

Ingen tur för Sverige

De behövde förmodligen lite tur vid VM-dragningarna, men än en gång fick de ingen sådan, med försvarande mästarna Tyskland och ett Mexiko som inte hade eliminerats i gruppfasen sedan 1978. Sveriges imponerande 3-0 seger över Mexiko i sitt sista gruppspel såg dem toppa gruppen mot alla oddsen, men de verkar fortfarande inte få den beröm som de förmodligen förtjänar.

De ser organiserade ut i försvaret med två nollor i gruppfasen, och Sverige kunde lätt ha kommit ut ur den gruppen med två segrar och en oavgjord, om det inte vore för en osmidig tackling och ett mål i sista minuten från Kroos frispark. Spelbolagen gör dem fortfarande små underdogs här trots allt, och medan Schweiz kan vara envisa motståndare, finns det flera skäl att tvivla på deras prestationer.

Vi rekar ett betting tips på Sverige 2-1, och ett speltips på Sverige & Båda Lagen.