Portugal vill stärka upp sig inför Marocko.

Portugal står inför sin slutliga vänskapsmatch innan VM sätter igång i veckan, när de är värdar åt Algeriet. De är bekanta att spela mot nordafrikanska lag, efter att ha mött Egypten och Tunisien under de senaste veckorna. Denna match mot Algeriet kommer före deras VM-möte med Marocko, vilket verkar som ett spel som portugiserna är oroade över. Men de har hittills nätat två mål mot både Egypten och Tunisien, och de kommer att se till att bryta ner Algeriets försvar på torsdagen.

Besökarna saknas i VM, men de har några anständiga namn i sin trupp. Islam Slimani tillbringade en bra bit av sin karriär i Lissabon, medan Riyad Mahrez kommer hit för efter prat om ett bud på 60 miljoner pund från Man City. De kommer att vilja utmana denna portugisiska trupp, men de europeiska mästarna är ute för att förbättra sitt försvar inför en knepig öppningsmatch mot Spanien. Kan de upprepa de defensiva bravaderna som tog dem hela vägen i Frankrike för två år sedan?

speltips banner

Starkt försvar

Den portugisiska managern lär kalla en trupp i full styrka i försvaret igen, och det är tänkt att hjälpa dem här. Med en paus på åtta dagar mellan deras och Algeriets sammandrabbning och deras möte med Spanien finns det tillräckligt med vilorum för Fernando Santos att gå in med sin starkaste elva. Det borde skicka dem till turneringen med en moralförstärkande seger. Då Algeriet har förlorat sina sista tre matcher före den här i Lissabon, reka vi en Portugal-vinst.

Vi rekar ett betting tips på Portugal 2-0, och ett speltips på att Ronaldo nätar.