Kom igen nu Sverige!

England har en dejt med deras öde denna lördag i Samara när de satsar på att nå semifinalerna i VM genom att slå Sverige. De går in i spelet som tydliga favoriter hos spelbolagen, men har inte råd att underskatta en svensk trupp som hittills har överträffat alla förväntningar genom att nå detta skede.

Att ens komma till VM verkade osannolikt för Sverige när de parades med Frankrike och Nederländerna i en tuff kval grupp. De slog Nederländerna till 2:a platsen, innan de slog Italien ut i play-offs och vann sedan en VM-grupp som inkluderade Tyskland. Därför är det absolut ingen tur iblandad i att de är här, och medan det finns mer begåvade lag kvar i Ryssland, kan få matcha Sveriges arbetsetik och disciplin.

De slog ut Schweiz under de senaste 16 för att nå denna etapp, några timmar innan England slutligen vann mot Colombia på straff. Gareth Southgate män har nu eventuellt chansen gå hela vägen till finalen, men deras chefs lugna uppmärksamhet kommer att se till att ingen i truppen blir alltför ofokuserad.

speltips banner

England lär vara nervösa

Detta kommer att bli ett annat prov än Colombia, men det kan bli lika tufft och det kan bli ett par nervösa 90 minuter för Englands fans att uthärda. Sverige spelar vad som bara är en ortodox 4-4-2, men de är alla väldigt bra på att hålla sig till sina jobb och de har visat detta VM att de är mer än bara en defensiv trupp. De har gjort mål i alla sina fyra matcher och är ett hot från många håll, vilket kan vara ett bekymmer för en engelsk trupp som släppte in mål sent mot Colombia förra gången. Medan det inte finns någon Zlatan, och inga riktiga stjärnor i deras trupp, kommer Sverige ändå att känna att de kan göra mål mot ett England som ännu inte hållit nollan i den här turneringen.

I andra änden kan svenskarna vara organiserade defensivt, men de är inte de mest rörliga, och England kommer känna att takten och rörelsen hos såna som Sterling, Alli och Lingard kommer att förse dem med något som kan skapa verkliga problem. Det faktum att de har turneringens toppmålgörare hjälper också och Harry Kanes briljanta 6 mål från 3 matcher detta VM föreslår att ett bet på Kane att göra mål när som helst kan vara en mycket bra idé här, och det kommer säkert att bli en populär satsning i helgen över hela England.

Vi rekar ett betting tips på England 2-1, och ett speltips på Båda Lagen Gör Mål.